BeogradBeograd Finansije Porezi Računovodstvo
BeogradBeograd Finansije Porezi Računovodstvo
PROJEKTI
BESPOVRATNA SREDSTVA
SUBVENCIJE

ZZZ Završimo Završni Zajedno

Sigma Solution > Blog > ZZZ Završimo Završni Zajedno


Otvorene su prijave i uplate za mentorski program ZZZ – Završimo Završni Zajedno!

Poznato Vam je koliko stresa i nepoznanica može da ima sastavljanje Finansijskih izveštaja.

Bilo da imate 10 ili 50 klijenata ili obavljate taj odgovorni posao u  jednoj firmi.

Računovodstvo nisu samo troškovi, kako to neki misle! Kada pogledamo Bruto bilans nekog privrednog subjekta vidimo kako „diše“….

Pišem ovo za Vas koji razumete da se Bilans stanja sastavlja za menadžment, Bilans uspeha za javnost a Tokovi gotovine za banku. Pišem ovo za Vas koji volite svoj posao i koji ste svesni koliko znanja i razmišljanja treba jednom Šefu računovodstva…

Nisam jednom videla, da pogrešan prihod ili neadekvatno iskazani troškovi prouzrokuju nemogućnost kreditiranja od strane banke ili ostvarenje prava na bespovratna sredstva.  

Kako su firme za koje sam radila razvijale svoje poslovanje, pozicije bruto bilansa su postajale sve brojnije a moj tim veći. Potrebe posla su bile takve da sam se sve više posvećivala finansijama, radu sa bankama, pribavljanju finansijskih sredstava iz drugih izvora…

Kada iz druge perspektive sagledate istu problematiku uviđate važnost svakog konta, svake pozicije u bruto bilansu, značaj i konsekvence izveštaja koje sastavljamo.

Važnost posla i svake osobe koja unosi bilo koji dokument kroz informacioni sistem i značaj kontrolnih mehanizama.

Ako vodite knjige i sastavljate finansijske izveštaje za mikro pravna lica (i preduzetnike), ovo verovatno nije tema za Vas.

Ali ako ste odgovorni za poslovne knjige i Finansijske izveštaje malih, srednjih i velikih pravnih lica sigurna sam da razumete o čemu govorim.

Kako biznis raste, transakcije postaju raznovrsnije i stepen bitnosti svakog proknjiženog konta, računovodstvene politike, razumevanja suštine poslovne transakcije a ne copy paste, skače sa 1 na 10!

Vama koji ste prepoznali i razumete o čemu pričam, za Vas koji ste svesni bitnosti  i odgovornosti svoga posla kreirala sam program ZZZ – Završimo završni zajedno!

Ako smo sami svesni vrednosti koju dajemo kroz naš posao, (mislim na sve profesije) i naša vrednost će biti prepoznata. Ako sami sebe ne cenimo neće nas ni drugi ceniti, poznata Vam je izreka.

Želim da cenite poslove računovodstva i da budete svesni vrednosti kojom doprinosite da vlasnik primi dividendu, zaposleni platu, država porez. I da budete adekvatno plaćeni za to. Svako će platiti za nešto što za nju/njega ima vrednost. Jedni ako baš moraju i nemaju drugi izbor a drugi rado, jer žele takve osobe oko sebe, svesni i svog dobitka.

Budite osoba koju drugi žele pored sebe!   


Imate priliku da osetite podršku i ne budete sami u odgovornom poslu koji zahteva izuzetno dobro znanje računovodstva i poreza. Dajem stručnu podršku i mentorstvo za izradu završnog računa i poreskog bilansa na sledeći način: 

  •      4 vebinara u Decembru 2021, trajanje 1,5h.  Teme: Popis, Klase, Konta, Obračun robe, Proizvodnja, Pitanja i odgovori

Svaki vebinar je podeljen po klasama. Prešli bi koncizno, jasno i konkretno klase, na koji način se evidentiraju promene, koje su najčešće greške i kako da sprovedemo kontrolu.
Fokus je na kontima iz Vašeg Bruto Bilansa. 
Prioritet su Vaša pitanja. 

  •     1 grupne konsultacije, Februar 2022, 1,5h, tema: Poreski Bilans
  •     1 grupne konsultacije, Mart 2022, 1,5h, tema: Popunjavanje obrazaca Finansijskih izveštaja
  •     3 individualne konsultacije od 30 minuta, 1:1,  po jedna u Januaru, Februaru i Martu. 
  •    Zatvorena FB grupa – osetite moć i podršku zajednice

Po mesecima to izgleda ovako: 

  • Decembar: 4 vebinara u trajanju 1,5h (Popis, Klase, BB, Obračun robe, Proizvodnja, Pitanja i odgovori)
  • Januar: 1 individualne konsultacije od 30 min. 
  • Februar: 1 grupne konsultacije u trajanju 1,5h (Poreski bilans) i 1 individualne konsultacije od 30 min. 
  • Mart: 1 grupne konsultacije u trajanju 1,5h (Finansijski izveštaji) i 1 individualne konsultacije od 30 min. 
  • Decembar i na dalje – Zatvorena FB grupa, samo za nas, na kojoj bi postavljali pitanja i davali međusobno odgovore i rešavali  svoje dileme u vezi računovodstvene i poreske materije. Termini za vebinare u decembru su četvrtkom : 02, 09, 16. i 23. decembar  od 11h – 12:30h.

Termine za februar i mart objavljujem naknadno. Zašto sam ja prava osoba da radite sa mnom? Jer imam: 
– 25 godina iskustva u računovodstvu i finansijama, počev od knjigovodstvene agencije do velikog pravnog lica i konsolidovanih Finansijskih izveštaja. 
–  Licenca ovlašćenog računovođe od 2000. godine
–  Završena obuka za Edukatore za sastavljanje finansijskih izveštaja u skladu sa MSFI i MSFI za MSP (PWC akademija) 
– Završene specijalističke studije o Transfernim cenama na Pravnom fakultetu u Beogradu
– Obuka za Poreskog savetnika od 100 časova u PKS 

Najbitnije, imam volju i želju da uložim u Vas i podelim sa Vama svoje znanje i iskustvo.

Da li ste Vi spremni da uložite u sebe?  Cena je 297 eur. 

Cena je ukupna.
Prijave na office@sigmasolution.rs sa podacima za izdavanje profakture. 
Uplate se vrše u celosti, od 23 do 29. novembra (ponedeljak) kada završavamo upis.  Zakažite BESPLATNE Zoom konsultacije od 20 min., koje SAMO ove sedmice održavam UTORAK, ČETVRTAK, PETAK I SUBOTA (23. – 28. novembar)  za sva Vaša pitanja  u vezi programa ZZZ.Zakazivanje besplatnih konsultacija na office@sigmasolution.rs ili u DM na Linkedinu, FB ili IG.

Radujem se zajedničkom radu!

Tako se unapređujemo i postajemo bolji, stručniji i profesionalniji.