BeogradBeograd Finansije Porezi Računovodstvo
BeogradBeograd Finansije Porezi Računovodstvo
PROJEKTI
BESPOVRATNA SREDSTVA
SUBVENCIJE

Bespovratna sredstva za unapređenje nepoljoprivrednih aktivnosti na selu

Sigma Solution > Vesti > Bespovratna sredstva za unapređenje nepoljoprivrednih aktivnosti na selu

U toku je Javni poziv za ostvarivanje prava na podsticaje u sektorima:

  • Ruralni turizam
  • Lovni turizam
  • Stari i umetnički zanati i domaća radinost

Pravo na korišćenje podsticaja imaju:

  • Fizička lica – nosioci registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva
  • Preduzetnici
  • Pravna lica: privredeno društvo, zemljoradnička zadruga, udruženja

Podsticaji iznose do 65% vrednosti prihvatljivih troškova investicije.

Maksimalni iznos podsticaja je 2,35 miliona dinara dok je za stare i umetničke zanate i domaću radinost maksimalan iznos 500.000 dinara.

Investicije za koje se mogu ostvariti podsticaji obuhvataju: građenje ili izgradnju, nabavku opreme i promociju nepoljoprivrednih aktivnosti.

Podsticaji za investicije koje su započete ili tek treba da se realizuju, isplaćuju se i avansno po dobijanju rešenja o odobrenja u visini 50% odobrenog podsticaja.

Zahtev se može podneti za investicije realizovane u periodu 01.05.2021. do 30.11.2022.

Vrste investicija, uslovi, dokumentacija itd. regulisani su Pravilnikom o podsticajima za unapređenje ekonomskih aktivnosti na selu kroz podršku nepoljoprivrednim aktivnostima (Sl. glasnik RS 93/2021)

Javni poziv je otvoren od 01.10. do 15.11.2021. godine.

Konkurs je objavljen na zvaničnim internet stranicama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede http://www.minpolj.gov.rs i Uprave za agrarna plaćanja http://www.uap.gov.rs.

http://uap.gov.rs/pravilnici/mere-ruralnog-razvoja/pravilnik-o-podsticajima-za-unapredjenje-ekonomskih-aktivnosti-na-selu-kroz-podrsku-nepoljoprivrednim-aktivnostima-3/

Informacije u vezi sa raspisanim Konkursom dostupne su na telefone Info-centra Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: 011/260-79-60 ili 011/260-79-61, svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 časova, kao i na telefon Info-centra Uprave za agrarna plaćanja: 011/30-20-100 i 011/30-20-101.

Prosledite ako mislite da nekome može biti korisno.

Prijavite se na naš Newsletter kako bi primali korisne informacije koje objavljujemo na sajtu ili delimo samo kroz Newsletter.

Sigma Solution pruža usluge savetovanja prilikom kompletiranja dokumentacije i izrade biznis plana za investicije preko 600.000 dinara.

Ako su Vam potrebne stručne usluge za konkurisanje na ovaj Javni poziv, pišite nam na office@sigmasolution.rs ili kroz kontakt formu na sajtu, sa opisom potrebnih poslova, vrednošću investicije i kontaktom kako bi sačinili Ponudu.