BeogradBeograd Finansije Porezi Računovodstvo
BeogradBeograd Finansije Porezi Računovodstvo
PROJEKTI
BESPOVRATNA SREDSTVA
SUBVENCIJE

REGISTAR ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA ZA PRIVREDU – Novi portal E-uprave

Sigma Solution > Vesti > REGISTAR ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA ZA PRIVREDU – Novi portal E-uprave

Jedinstvena elektronska baza u kojoj mogu da nađu sve informacije o administrativnim postupcima kod organa javne uprave za privredu, počela je sa radom od 08. juna 2021. godine. Portalu se pristupa sa E-uprave ili linka:

http://rap.euprava.gov.rs/privreda/home

Od identifikovanih 2.600 administrativnih postupaka za privredu, za sada je dostupno 1.633. Ažuriranja se rade svakodnevno, postoje opcije koje su još u izradi. Do kraja 2022. godine najavljeno je da će se obuhvatiti i celokupna administracija koju obavljaju građani.

Pronalaženje informacija omogućeno je preko ključne reči, delatnosti, instutucija, poslovnih epizoda (ovo poslednje je mahom u izradi). Kako osnovati firmu, šta je potrebno za građevinsku dozvolu, kako dobiti karticu prevoznika, izdavanje licence za medicinske sestre itd. itd.. Na jednom mestu informacije kod koje institucije se obavlja postupak, šta je potrebno od dokumentacije, visina naknada i podaci za plaćanje.

Vest je objavljena na sajtu Vlade RS, gde je ostavljen i kontakt za sva pitanja i sugestije za unapređenje registra: rap@rsjp.gov.rs.