BeogradBeograd Finansije Porezi Računovodstvo
BeogradBeograd Finansije Porezi Računovodstvo
PROJEKTI
BESPOVRATNA SREDSTVA
SUBVENCIJE

PROJEKAT ZA KONKURENTNU POLJOPRIVREDU – POZIV VREDAN 700 MILIONA DINARA BESPOVRATNO

Sigma Solution > Vesti > PROJEKAT ZA KONKURENTNU POLJOPRIVREDU – POZIV VREDAN 700 MILIONA DINARA BESPOVRATNO

Projekat za Konkurentnu poljoprivredu je program koji Republika Srbija sprovodi u saradnji sa Svetskom bankom. Trajaće tri godine i ukupne je vrednosti 38 miliona dolara. Namenjen je za  bespovratno sufinansiranje investicija, u cilju osnaživanja poljoprivrednih gazdinstava i mikro, malih  i srednjih  privrednih subjekata u oblasti poljoprivrede.

Sufinansiranje će se odvijati kroz 50% bespovratnih sredstava od vrednosti investicija, učesnik obezbeđuje 10% sopstvenog učešća, a preostalih 40% finansiraće se iz bankarskog kredita.

Programi podrške usmereni su na proizvođače u  primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i na privredne subjekte koji se bave poslovima otkupa, skladištenja, prerade, pripreme za tržište i marketinga.  Oblasti koje se finansiraju su:

  • biljna proizvodnja: povrće, voće, cveće, grožđe;
  • ostali usevi: žitarice, uljane i industrijske kulture, sirak, hmelj, začinsko, aromatično i lekovito bilje;
  • stočarstvo: mleko (kravlje, ovčije i kozije), meso (krave, svinje, ovce, koze i brojleri), pčele i priprema, distribucija i skladištenje stočne hrane;
  • gajenje riba (šaran i pastrmka).

Javni pozivi raspisivaće se više puta godišnje i obuhvataće različite korisnike i oblasti poljoprivrede.

Prvi javni poziv  namenjen je poljoprivrednim proizvođačima iz oblasti biljne proizvodnje: voće, povrće, grožđe i cveće. Na raspolaganju je 700 miliona dinara bespovratnih sredstava po upravo objavljenom Javnom pozivu.

Rok za podnošenje prijava je od 5. maja do 4. juna 2021. godine.

Pozivamo Vas da preuzmete Bilten “Konkurentna poljoprivreda” za više informacija.

Ako ste zainteresovani da učestvujete u pozivu i ostvarite 50% bespovratnih sredstava od planiranih ulaganja pozivamo Vas da popunite Pripremnu formu.