BeogradBeograd Finansije Porezi Računovodstvo
BeogradBeograd Finansije Porezi Računovodstvo
PROJEKTI
BESPOVRATNA SREDSTVA
SUBVENCIJE

Kako do 20 miliona evra za ruralni turizam?

Sigma Solution > Blog > Kako do 20 miliona evra za ruralni turizam?

Objavljen  je Javni poziv za podnošenje Zahteva za odobravanje projekata za IPARD podsticaje u oblasti ruralnog turizma.

Zahtevi se podnose od 01. jula do 01. oktobra 2020.godine. Iznos bespovratnih sredstava je do 65% opravdanih troškova. Investicija može biti u objekte, opremu i softver koji se odnose na smeštajne kapacitete i prateću turističku infrastrukturu.

Prihvataju se samo investicije koje će biti izvršene u ruralnim područjima (područja sa manje od 150 stanovnika po kvadratnom km) i kojima je predviđen kapacitet do 30 individualnih ležajeva. Listu naselja koja se ne smatraju ruralnim možete preuzeti sa https://sigmasolution.rs/ipard-grantovi-za-ruralni-turizam-mesto-investicije/

Podnosilac zahteva po završetku investicije ne može imati ukupno više od 30 ležajeva u svojim smeštajnim kapacitetima (ako posluje na više lokacija) na teritoriji Srbije.

Podnosilac zahteva može biti samo Poljoprivredno gazdinstvo registrovano od strane fizičkog lica, preduzetnika ili mikro i malog pravnog lica.

Detaljnije informacije pogledajte u našem biltenu na:

http://media2.sigmasolution.rs/2020/06/SigmaNewspaperSolution_Jun_2020

Ako želite da primate informacije o novim vestima i člancima sa sajta kao i drugim korisnim informacijama u vezi dostupnih načinima finansiranja, izmena propisa i aktuelnih poslovnih tema prijavite se na naš Newsletter.

12 Odgovora
 1. Jasmina

  Poštovani, da li možete da mi pošaljete bilten za meru 7?Posedujemo kuću na selu, pa uz malu adaptaciju mogli bismo da je izdajemo za odmor.

 2. Tatjana

  Postovanje,
  Da li ima nesto i za ovu tekuću godinu? U pitanju je rekonstrukcija stare kuće sa 8 soba, blizu Guče, odmah uz pećinu, rečicu i penjačkih pravaca (freeclimbing).
  Osoba koja je zasukla rukave ima 32godine i skoro nikakva sredstva.
  Obradovala bih se konkretnom odgovoru. Hvala unapred

 3. Milka Lukic

  Molim detaljnije informacije
  U Irigu je nekorisceni porodicni objekat koji propada.
  Zeleli bismo da napravimo objekat za izdavanje.

   1. Kristina

    Postovani,

    Ne znam da li sam dobro razumela, da li je potrebno biti registrovano poljoprivredno gazdinstvo? Ja sam fizicko lice koje samo poseduje parcelu u ovakvom ruralnom podrucju i u planu mi je da napravim nesto vezano za turizam i smestaj. Da li je moguce podneti zahtev i u tom slucaju? Hvala

    1. SigmaSolution

     Draga Kristina, neophodno je imati registrovano Poljoprivredno gazdinstvo za prijavu na bilo koje subvencije za poljoprivredu.

  1. SigmaSolution

   Odgovorili smo na mejl. Dajemo odgovor i u komentaru zbog drugih sa sličnim pitanjem. Moguće je podneti zahtev i kada su radovi već započeti. Ali tada je potreban ili nalaz veštaka o izvršenim radovima ili građevinska knjiga gde se vidi stepen završenosti. Projekat za Ipard se radi počev od novih radova. Pravo na refundaciju se može ostvariti samo za radove koji će se obavljati po dobijanju rešenja.

  1. SigmaSolution

   Poštovani,
   ako mislite da li će biti ove godine javni poziv, da biće.
   Iz Uprave za agrarna plaćanja poslednje informacije su da se očekuje u četvrtom kvartalu 2021 novi javni poziv za Meru 7.

Ostavite odgovor

19 + three =